26/03/21

Lidt forårsgult

I foråret 2018 plantede vi et Cornus mas, kirsebærkornel i et nyt bed midt i græsplænen. Håbet er, at det skaber højde og struktur i et åbent område og giver tidlig forårsfarve. Men der går selvfølgelig nogle år før det ligner noget. Hvad er det man siger når folk spørger om hvornår det er bedst at plante et træ? For 10 år siden!!
Det første forår var der ingen blomster og sidste år var der nogle få blomster men ingen bær. I år er der også ret få blomster, men nu kan jeg bedre se, at blomsterne kun findes på "gamle" grene. Altså skudene fra de sidste par år er bare. Det passer vel godt nok for et frugttræ.
Nå men samtidig med at jeg glæder mig til at det bliver et stort, flot træ, kan jeg nyde den smule forårsgult det giver i år.

12 kommentarer:

 1. Du er altså heldig, at den allerede blomstrer, jeg har en, der er 10 år gammel, den har først fået blomster de sidste par år. Cornus mas er ret sen til at komme i gang. Det er en fin busk og dejligt, at den starter så tidligt på året.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at jeg har været heldig med en tidlig blomstring. Det står åbenbart og er glad for stedet.

   Slet
 2. Hi hi. Vores cornus er et træ nu. Men det har osse 35 år på bagen. Noget af et syn lige nu. Jeg har faktisk lavet et par nye planter fra det. Og de buske blomstrede allerede det 2 - 3 år. Så det kommer nok an på hvor ung- gammel planten er, man køber.
  Måske har Lisbeth været uheldig??
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også så flotte i denne tid de gamle cornus. Spændende at du kan få nye planter fra sådan et træ. Det kan godt være jeg vil prøve det om nogle år.

   Slet
 3. Din kirsebærkornel ser stor og fin ud, og det er næsten ikke til at forstå, at den kun har groet i haven i 3 år. Min erfaring siger, at der går nogle år, inden planten rigtig får fat. Jeg holder meget af træet, især når det står med de smukke gule blomster, men jeg synes, det er lidt svært at styre væksten, så det bliver til et harmonisk træ. Held og lykke med dit fine eksemplar!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg oplever at der er flere træer og buske, som tager nogle år at etablere sig. Så der skal lidt tålmodighed til. Tak for tippet om at styre væksten. Det er godt at vide, at jeg skal holde godt øje med hvordan det vokser.

   Slet
 4. Jeg er ganske misundelig over din flotte blomstring, for jeg plantede fire 'træer' sidste år, og selv om der er blomster på, så kan jeg ikke tage så gult et billede, som du kan. I mit hjerte har mine træer store kroner med en overdådighed af blomster - jeg burde have plantet for 10 år siden ;-))))
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man skal bare lige knibe øjnene lidt sammen og kigge ud af øjenkrogen så er de så store og flotte.

   Slet
 5. Flott tre har du fått deg.
  Veldig hyggelig med alt som blomstrer så tidlig!
  Ønsker deg en fin påsketid!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Ja vi trænger til at se lidt farver i denne årstid. Og en god påske til dig!

   Slet
 6. Ja, det er så sandt som det er sagt! Man skulle være startet for 10 år siden med træerne:) Jeg har en Cornus Mas i kolonihaven som har været lidt sen i optrækket, men nu tror jeg også den er etableret. Det er 5 år siden den kom i jorden, og de sidste par år har den givet blomstring som kan ses med det blotte øje - på afstand, så det er nok nogenlunde som din. Dejlig busk (ja, jeg tror nok det mere er en busk end et træ, men et lille træ kan det sagtens blive)!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har nok ret i, at det er en stor busk som kan blive til et lille træ med beskæring. Når nu haven ikke er større, er det de små træer vi må satse på.

   Slet