20/03/21

Endnu en aha oplevelse

Ih hvor er de yndige! Jeg tror det er Chionodoxa, snepryd - kan det ikke passe? Lang historie. Gennem 25 år blev den tomme græsrabat på den anden side af vejen fra vores nabo mere og mere blå ved denne årstid. Noget blæste fra naboen over til græsrabatten. Til sidst gik jeg over og kiggede og der var de fineste små blå blomster. Jeg tænkte, gad vide om de kan flyttes. Jeg gravede 2 små klumper op og plantede i mit blå bed. Og hvert forår siden da har jeg set flere og flere fine blå blomster i mit bed. Aha!

10 kommentarer:

 1. Hej Sydney

  Joda, det er Chionodoxa -snepryd. Slægten er ved at blive lagt sammen med Scilla, idet de villigt og gerne krydser sig.
  Den hurtige og forenklede måde at se forskel: Scilla har hængende blomster - mens Chionodoxa jo vender opad:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at vide. Troede at Scilla var en del højere med lange stilke men det er rigtigt jeg havde glemt at blomsterne hænger.

   Slet
 2. uh, ja så søde. Jeg må indrømme jeg har så mange forskellige, så hos mig hedder de bare "de små forårsblå" under èt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en god ide. Så ved vi lige hvad vi taler om!

   Slet
 3. Det er en herlig lille forårsbebuder, som stille og roligt breder sig mere og mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dejligt at tænke på at haven pynter sig selv de kommende år uden at jeg behøver at blande mig.

   Slet
 4. Der er noget med planter man får gratis... De trives som regel rigtig godt har jeg ladet mig fortælle. Skønt med små blå snepryd som breder sig i din have nu.
  Her havde vi også engang en have som var helt blå om foråret - og helt ud i rabatten. I huset boede to brødre sammen livet igennem, og deres have var forunderlig. Tror sådanne tæpper af løg kommer der hvor man ikke graver og laver om hele tiden, men blot passer det der nu engang er. Kunne man bare lære af dem!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver dig helt ret i, at de gratis planter giver ekstra glæde og de selvsåede finder det helt rigtige sted at være. De store blomstertæpper kræver helt sikkert fred og ro, og det kniber lidt i en alm. parcelhushave. Jeg må nøjes med at nyde mine små blomsterpletter.

   Slet
 5. Dejlig historie. Snepryd har den yndigste farve. Faktisk mener jeg, at de for ret nylig skiftede navn fra chinodoxa til også at hedde scilla. Scilla Luciliae, mener jeg, det er. Og muligvis også S. Bifolia og S. Sardensis, der alle har opadvendte blomster. Men pyt... dejlige er de.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan være lidt svært at følge med i navnene. Jeg giver dig ret i, at den klare blå farve er bare så flot.

   Slet