08/05/21

Den sidste rød tulipan

Da vi købte huset midt i 80'erne var der nogle grupper med rød Apeldoorn og med gul Apeldoorn, som var på højeste mode på det tidspunkt. Og de blomstrede lige så trofast hvert forår gennem 30 år. Men da jeg gik i gang med at fjerne gamle planter, rydde op, flytte rundt på bede osv. så fjernede jeg dem eller de forsvandt selv. Men midt i nogle gamle gule påskeliljer er der en enkelt rød og et par gule tilbage, som fik lov til at stå. Lidt nostalgisk har man lov til at være.

15 kommentarer:

 1. Ja men de er da slet ikke til at slippe af med, jeg har prøvet, de kommer altid igen, eller der kommer nye.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er nogle sejlivede tulipaner.

   Slet
 2. Det er da fint med et lille minde! Jeg har nogle gule påskeliljer i haven fra min svigermors tid - de står helt forkert, og jeg bryder mig ikke helt om farven, men de er jo snart væk igen, og det er alligevel lidt hyggeligt med en hilsen fra fordums dage. Jeg har masser af påskeliljer derudover, men de står i skoven, hvor de lyser fint op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt med et lille minde og man smiler, når man ser dem. Du har ret i, at det gør ikke så meget med farven, når de står så kort tid.

   Slet
 3. Den slags planter med minder er hyggelige - især, da de jo forsvinder igen.
  Jeg købte engang gule Apeldoorn med hjem fra Holland. Året efter, da de sprang ud, var de knaldrøde. Jeg må indrømme, at jeg har fjernet dem, og jeg tror, den sidste også er væk nu. SÅ sjovt var det heller ikke ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja jeg har også oplevet, at posen indeholdt noget helt andet. Nu planter jeg dem i en krukke først, før de går ud i haven bare for en sikkerheds skyld.

   Slet
 4. Tror ikke man kan finde mange danske haver uden de røde og gule Apeldoorn, og som Lisbeth skriver er de svære at slippe af med - de ligger simpelthen så dybt har jeg erfaret. Til gengæld er det jo en flot tulipan, selvom den røde farve er lidt svær i de almindelige forårabeplantninger:) Jeg plukker dem ind for så er det jo en win-win!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja utrolig dybt. Det er som om de graver sig selv længere ned gennem årene. God ide at plukke dem. De pynter i en vase.

   Slet
 5. Sådan en enkelt rød tulipan har vi også i år, og jeg synes, det er så hyggeligt. Selv den mindste røde blomst kan ses på lang afstand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den røde farve er virkelig noget som lyser op.

   Slet
 6. De gode gamle Apeldoorn tulipaner kommer troligt år efter år. Vi havde dem også i vores have engang. De gule lyser dejligt op, og passer til forårets lysegrønne farver, så dem har jeg det ok med. Men de røde er lidt for dominerende, så dem fik jeg ret hurtigt udryddet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en meget skrap rød farve, Jeg kan ikke få den til at passe til andet i haven.

   Slet
 7. Dem har jeg osse. Og selvom det måske ikke er "god smag" så nyder jeg dem. De er så glade. Og jeg sætter andre farver imellem, så de ikke er helt så dominerende.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det er lige netop efter en lang vinter, at vi trænger til noget farve i haven. Smart ide at blande dem med andre farver.

   Slet
 8. Mine forældre købte et 1 år gammelt hus i 90, og jeg er opvokset med netop røde og gule tulipaner i haven - sjovt :D

  SvarSlet