05/05/21

En kanelfarvet sky

Det lyder selvfølgelig mærkeligt, men det er sådan jeg tænker, når jeg kigger på mine bærmispler. Når de nye kanelfarvede blade kommer frem lige inden de hvide blomster springer ud, er der bare en sky af kanel. De blev plantet for ca. 5 år siden for at dække for naboens knap så køn køkkenhave, og de har været en fornøjelse året rundt lige siden.

12 kommentarer:

 1. Jeg elsker din kanelfarvede sky. Når skyen farves rød til efteråret, får du den flotteste solnedgang. 5 stjerner til bærmispel!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig! Både forår og efterår er de bare smukke.

   Slet
 2. Ja bærmispler er flotte, vores var lidt buskagtige de første år. De var købt som barrodsplanter, men min mand fik dem formet, så de blev til træer. Flot når de blomstrer og flot i efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi kigger dem godt i gennem hvert år for at se om de skal udtyndes lidt eller stammes lidt op eller formes. Det tager lidt tid men de bliver til små træer til sidst.

   Slet
 3. Wow, hvor ser det smukt ud. Jeg kan vældig godt lide, at du har sat ens buske/træer i hele vejen i bedet. 'Kanelfarvet sky' beskriver det perfekt.
  De er da i øvrigt vokset helt utroligt godt til på fem år - og meget velformede.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Ja det skaber ro og det er oplagt foran sådan en betonmur. Naboerne er ca. 1,5 m højere end vi er, så det gjaldt om at få lukket i en fart. Vi investerede i planter på ca. 1,5 m og de gror rigtig godt.

   Slet
 4. Og når blomsterne springer ud, bliver de til kanel med flødeskum 😊

  SvarSlet
 5. Det ser knaldgodt ud med sådan en række flotte bærmispler, og de leverer jo oplevelser året rundt. Her plantede vi 3 i en gruppe for nogle år siden, men de er desværre blevet spist flere gange af - ja, gæt selv hvem - så de stadig meget små. Jeg har sat net om dem sidste år, selvom haven er hegnet ind, for nu tages der ikke flere chancer med dem, og jeg glæder mig til de når op i en god størrelse som dine.
  Kanelfarvet sky er et godt og præcist ordvalg netop nu.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis er vi lykkelig forskånet for bæster, der spiser træer, så de har haft fred og ro til at blive store og stærke. Det er en god ide med net indtil de når en størrelse, hvor bæsterne mister interesse.

   Slet
 6. hihi jeg elsker kanel,,, endnu en busk på ønskelisten. jeg har gået og ledt efter en plads til bærmispel i et par år nu. Men så kommer jeg nok til at fælde noget, hmmm
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også det kan svært at få ønskelisten til at passe sammen med ledige pladser i haven.

   Slet