03/10/21

Efterårsfarver

Nu er det for alvor begyndt at ligne efterår i haven. Løvet på flere buske og træer begynder at skifte til de gule og røde efterårsfarver. Jeg er meget glad for de næsten vinrøde farver som japansk snebolle får, men vinget benved som præsterer at vise alle toner fra grøn til rød på samme tid må være storfavoritten.

14 kommentarer:

 1. Ja nu begynder de glødende farver. De er lige så smukke som blomster. Normalt syntes jeg troldnød tager prisen. Det gør osse vores gamle gulblomsterende, den er fantastisk. Men den nyere og orangeblomsternde er kedelig grøngrumsetgul. Man skal nok købe dem i løvfaldet for at være sikke på løvfarverne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver dig ret at efterårets farver er lige så smukke som blomster. Ja det er nok smart at købe planterne mens de har de gode farver. Men jeg synes også det varierer meget fra år til år hvor meget efterårsfarve vi får i haven.

   Slet
 2. Efterårsfarverne er mere markante i din have i forhold til vores. Her er det sådan set kun hjertetræ et, der er begyndt at blive gul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nogle buske og træer, som starter tidligt, men der er stadig flere, som er rigtig sommergrøn.

   Slet
 3. Ja netop benved er noget af det flotteste. Jeg glæder mig også til efterårsfarver rigtigt kommer frem i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja benved er nærmest selvflysende for tiden. Det må også være en dejlig tid i din have med de mange store træer.

   Slet
 4. Der er så mange flotte efterårsfarver. Jeg venter på, at min Vinget Benved begynder, at skifte farve, det er den ikke startet på endnu.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke om min står lidt udsat - vestenvind og fuld sol - så den går i gang lidt tidligere. Men det er lige meget hvornår den skifter farve - det er bare en fornøjelse!

   Slet
 5. Efterårets farver er fantastiske. Nok fordi vi aldrig kan være sikre på fyrværkeriets omfang og varighed. Min Vingede Benved har også flotte farver, men ellers lader resten vente på sig. Man kan nu godt se på alt det grønne, at det nærmer sig afslutningen.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også at farverne kan være meget forskellige fra det ene år til det andet. Det er vind og vejr der bestemmer, og vi må bare nyde det vi får.

   Slet
 6. Vi må håbe på nogle fine efterårsfarver i år. De seneste dages blæst har rusket godt i buske og træer, så der flyver mange blade rundt.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bladene er begyndt af falde, men heldigvis har vi ikke fået den helt store blæst her. Det vil være dejligt at se alle farverne inden de blæser væk.

   Slet
 7. Ja, nu er det efterår og du har allerede dejlige høstfarver i haven. Det er årets sidste store farvefest, og mildner overgangen til de mange måneder i gråt og brunt. Vi ville vel ikke undvære årstidenes skiften...
  Her er benved allerede ved at tabe bladene, så den skal nydes så længe det varer.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil give dig ret, Ulla, at det vil være noget kedeligt uden skiftende årstider. Alligevel føler jeg altid, at det er vemodigt, når blomsterne og bladene forsvinder.

   Slet