12/03/22

De første

Der er ikke noget bedre end at opleve årets første nye blade på stormhat og akeleje. De første blomster på Scilla og Vinca. De første skud på helt nyplantede roser. Det er en fantastisk tid.

12 kommentarer:

 1. Det er afgjort en dejlig tid. Hvor er det flot, at du har adskillige blomster på din Vinca minor, men den står vist også godt inde ved en husvæg :-)
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har Vinca minor 2 steder i haven og denne ved huset er altid hurtigt i gang i foråret.

   Slet
 2. Det er så spændende at rode rundt derude og se, hvad der åbenbarer sig. Din nye rose ser sund og rask ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at fjerne alt det brune og se de fine skud. Det lover godt for roserne med flere gode skud!

   Slet
 3. Ja det er dejligt at gå ud og betragte alt det, der kommer op. Man kan godt se, at vi har det lunere her, mine roser er noget længere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi er her i det midtjyske og det giver nogle meget kolde nætter. Men det hele kommer op lige så stille.

   Slet
 4. Årets første spæde skud vækker altid glæde og begejstring.
  Mon ikke man kan finde blomster i vincaen året rundt. Det er en af de seje planter.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør de! Måske ikke året rundt, men denne Vinca blomstrer meget længe og der kan være enkelte blomster både meget tidlig men også sidst på sæsonen. Dejligt med de seje planter, der passer sig selv!

   Slet
 5. Ja, nu er der plads til begejstring, og det er næsten svært at forestille sig, hvor store planterne bliver - lige om lidt:) Dejligt er det i hvert fald at gense stauderne fra sidste år, og dine nye roser ser også lovende ud!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Jeg kiggede på nogle billeder fra i sommers og blev helt forbavset over hvor meget alting fylder, når det ser ret sølle ud pt. Uha jeg er noget spændt på de roser. Glæder mig til at se hvordan det ser ud til sommer.

   Slet
 6. Forårets nye skud er altid dejligst. De ser så fine og spæde ud, og man glemmer hvor store de bliver hen over sommeren.
  Jeg har osse lige opdage hvor store skuddene er på roserne. Av, og jeg har ikke nået at beskære dem endnu, for jeg normalt altid gør det når forsytiaen blomstrer. Måske skulle man nøjes med en studsning i år. og så beskære mere efter første blomstring?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du helt ret i, Gunvor. Disse roser er mine allerførste og heldigvis var de beskåret fra planteskolen, så jeg har et helt år til at lære hvordan og hvornår osv. Det lyder som lidt af et videnskab!!

   Slet