25/03/22

Solen er kommet

Vores naboer mod syd ligger ca. 1,5 m højere end vi gør. Det betyder, at solen forsvinder helt fra haven i begyndelsen af november og kommer først retur i begyndelsen af marts. Sikke en forskel når solen endelig får lidt højde og skinner på de gule korneller og på kirsebærkornellen. Den mørke påskeklokke har også godt af solstrejf. Så er det forår!

14 kommentarer:

 1. Åh nej hvor træls, når et andet hus skjuler solen for en. Vi har en mark, der ligger højere end vores hus, så det kan også være svært, men lige nu var jeg ude og tage et billede af solnedgangen, der var ekstra smuk i aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er træls i nogle måneder men så er jeg så glad når solen kryber opad igen. Jeg synes også vi har haft nogle meget flotte solnedgange de seneste dage.

   Slet
 2. Det med skygge hele vinteren kender jeg alt for godt, da vi bor, som vi gør: Tæt i en gammel bydel. Halvdelen af vores have ligger i skygge, så jeg genkender også din glæde, når der endelig bliver sol.
  Din kirsebærkornel er superflot i solen.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja jeres have er et skoleeksempel på den lave vintersol og bybebyggelse. Så bliver vi ekstra glad ved denne årstid. Jeg nyder kirsebærkornellen (og glæder mig til at det bliver endnu større!).

   Slet
 3. Det er næsten utroligt at 1,5 meter kan gøre sådan en forskel. Man skulle jo tro du boede i en bjergegn, men nu er det så blevet tid til at nyde solen i din egen have! Dejligt ser det ud med den gule busk som fanger solens stråler, og de fine korneller supplerer farven flot!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - når solen er så lav på himlen, som den er om vinteren, så skal der ikke meget terrænforskel til. Jeg nyder udsigten fra huset til alt det solskinsgult!

   Slet
 4. Vintersol er ellers så velkommen, så det må være surt at bare 1,5 m skiller jer fra den. Så er det om at nyde den nu når den kommer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro vi nyder det når solen igen skinner ned i vores have.

   Slet
 5. Det er jo næsten som i landområderne nord for polarcirklen, hvor befolkningen fejrer solens genkomst efter mørketiden.
  Det er en smuk og varieret beplantning i bedet med kirsebærkornellen, og kornellen er på denne årstid et strålende midtpunkt i bedet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid godt at have noget at fejre! ;-) Tak, Elna! Jeg nyder at se kornellen gløde i solen.

   Slet
 6. Det må gøre en verden til forskel. Der er ikke noget mere dystert og koldt end skygge om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver dig helt ret. Det er trist med den kolde skygge gennem flere måneder.

   Slet
 7. Det må være dejligt når solen vender tilbage. Kirsebærkornel lyser så fin op i det tidlige forår, både i sol og skygge.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret i at netop sådan et træ som kirsebærkornel kan lyse op selv om vejret er gråt eller der er skygge i haven.

   Slet