31/07/22

Grønne former

Det har været en fornøjelse at kaste mig over blomster og farver i haven. Den før så tomme have (græsplæne + hæk = kedelig!) blev ret løssluppen. Men jeg fandt ud af ved besøg i andre haver, at rolige grønne former giver et fantastisk modspil til alt det løssluppenhed. Jeg må sige, at de formklippede elementer er blevet favoritter. De giver ro i staudebedet om sommeren og farve i haven om vinteren. Og jeg er blevet glad for det årlige klippearbejde - det er så afstressende. Planterne har kun været på plads i nogle år, så formene er kun lige begyndt at vise sig. Jeg glæder mig til de kommende år, hvor de bliver større og skarpere.

15 kommentarer:

 1. Så flotte bed du har! Ja, de grønne former er så fine å se på. Klipping er både hyggelig og avstressende når en ikke klipper for mye av gangen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit! Ja du har nok ret i at klipningen er hyggelig, når der ikke er alt for meget at klippe!

   Slet
 2. HIhi Ja og lige pludselig er de søde små former blevet mega store, selvom man klipper dem hvert år.
  I forgårs, ææhh, for år tilbage. plantede jeg en rækker små buskbomstiklinger i en kant. De skulle danne en halvhøj hæk, og for sjovs skyld ville jeg lave en søslangefacon. Jeg var lidt til grin, for de små fis var da ikke spor søslangeagtig. Men i dag krøller halen sig højt og kroppen bugter sig. Hovedet løfter sig flot, men skal nok lige trimmes lidt mere for at se slangeagtig ud. Sønnen siger det mere ligner en bamse i hovedet.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha! Jeg skal love for, at du har været meget ambitiøs (og tålmodig) med en søslange af buksbom. Jeg tror jeg holder mig til enkelte kasser eller kugler. :-)

   Slet
 3. Jeg er helt enig med dig i dine betragtninger. Jeg vil heller ikke undvære de klippede - og navnlig ikke om vinteren. Men jeg synes, det er et stykke arbejde at få dem klippet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har få små kugler/kasser, så klipningen er absolut til at overkomme. Det kan godt være om nogle år, at det bliver til et større arbejde. Det er i hvert fald en god ide at tage evt. fremtidig arbejdsbyrde med i overvejelserne når jeg planlægger haven.

   Slet
 4. Ja jeg bryder mig ikke om at klippe i hvert fald ikke ret meget, men dejligt at du kan lide det. Det ser i hvert fald godt ud, så gå du bare til den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja så små som de er nu, er klippearbejdet hurtig overstået, så det kan godt være hyggearbejde.

   Slet
 5. Det ser godt ud med de faste grønne elementer i din have Sydney! Jeg kan også lide at klippe, og det er jo en forudsætning for at kaste sig ud i den slags. Jeg plejer at forestille mig at haven er min stue, og i stuen vil jeg jo ikke have blomstrede tapeter, tæpper, gardiner og møbler overalt - samt blomster i blomstrede vaser. Man har brug for rolige pauser for at nyde det blomstrende des mere. Ja, sådan synes jeg i hvert fald, og det er jo en fornøjelse med de grønne former i den kolde tid på året! Faktisk helt uundværligt:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Ulla! Det var godt sagt: de rolige pauser gør at vi nyder blomsterne endnu mere. Enig! Og ja vintrene er lange og uden de grønne former kan haven være meget tom.

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 7. De formklippede pynter bestemt, bare de ikke kommer til at dominere for meget. Det godt nok ikke min yndlingsbeskæftigelse at formklippe, jeg kan max svinge mig op til nogle få kugler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil give dig ret i, at det altid er et spørgsmål om balance. Der må gerne være en god blanding af former, farver, størrelser. Ligusterhækken kunne jeg aldrig finde på at klippe, men små kugler er en fornøjelse!

   Slet
 8. Vackra planteringar! Håller med dig om att klippta former och andra strama former verkligen lyfter sina grannar. Det är också fint att de ofta är mörkt gröna.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Carina! Ja det er godt med nogle stramme mørke grønne former som kontrast til resten af beplantningen

   Slet